MOD KOLEJİ ANAOKULU (All day English )
2-6 yaş dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin ve beynin en hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir.
Anaokulu Eğitim Sistemimiz (En iyisini isteyenlere)
2-6 yaş dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin ve beynin en hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir. Bu dönemde alınan eğitimin katkısı diğer dönemlerde alınacak eğitimden 7 kat fazla olduğu bilimsel veriler ile kanıtlanmıştır.
MOD Koleji’nde erken çocukluk dönemi eğitimini planlarken önceliğimiz çocukların merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki motivasyonlarını yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı aşılamaktır. Çünkü bilgiye giden yol meraktan geçer. Hedefimiz çocuklarımızın öğrenirken aktif olan, soru soran, fikirlerini ortaya koymaktan korkmayan, kendi fikirlerini savunabilen lider öğrenciler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Yabancı Dil Eğitimimiz
MOD Koleji Anaokullarında 3-4-5 yaş gruplarında Çift Dilli Eğitim All Day English (Tam zamanlı İngilizce) programı uygulanmaktadır. Çift Dilli Eğitimde, sınıflarımızda bir Türkçe konuşan Okul Öncesi Sınıf Öğretmeni bir de İngilizce Öğretmeni bulunur. Programın yüzde 80’i İngilizce, yüzde 20’si Türkçe uygulanır.
Rusça okulumuzda 2. Yabancı dil olarak 3 yaştan itibaren başlar.
Oluşturduğumuz eğitim programında, geliştirdiğimiz Atölye sistemi program doğrultusunda dolaşarak öğrenmelerini tamamlar. Bu sayede farklı ortamlar ve farklı öğrenmeler ile iletişim halinde olmayı, bir mekandan diğer mekana geçerken toplu olarak beraberce hareket etmeyi, sosyal gelişimini desteklemeyi, her atölyede yaşam boyu kendilerini destekleyecek davranışları ve farklı öğrenme prensiplerini deneyimlemelerini sağlamaktır.
Bilim
Eğitimi geliştirilmesini destekleyen eğitimde daha yeni ve yenilikçi yaklaşımlar, küçük bir ortamda etkili bir şekilde uygulanması daha kolaydır.
Eğitimi destekleyen yenilikçi yaklaşımlar Soruşturma ve proje temelli öğrenme, STEM ( Bilim , Teknoloji , Mühendislik ve Matematik ) Anaokulundan itibaren Bilim ve diğer atölyelerimizde aktif olarak kulanılır.
Doğa
Anaokulu öğrencilerimizin kendi başlarına buluş yapmalarına fırsat tanıyan, eleştirel düşünme becerilerini geliştiren, çevreye duyarlılık, merak etme, keşfetme, sorgulama becerilerinin geliştiği öğrenme ortamıdır. Bilimsel aktivite merkezimizde, fen doğa etkinlikleri, deneyler, incelemeler ve koleksiyon çalışmaları yapılmaktadır.
Sanat
Anaokulu öğrencilerimiz sanat derslerini Görsel sanat öğretmeniyle birlikte sanat atölyesinde sanatla ilgili teknikleri öğrendikleri, yaratıcılıklarının ve hayal güçlerini kullandıkları, sonrasında da tüm sınıfın panoda bir kompozisyon oluşturarak astıkları bir öğrenme ortamıdır.
Drama
İnsan hayatında hayal gücünün en hür ve yaşama hakim olduğu dönemler, çocukluk dönemleridir. İnsanlar, hayatlarındaki en iyi tiyatro oyunculuğunu çocukluk dönemlerinde yaparlar. Drama metodu, çocuk hayatında çok önemli bir yer tutan oyun yeteneğinin kontrollü bir şekilde eğitim hayatına aktarılması demektir.
Müzik
Müzik, çocukların bütün alanlarda öğrenmesine katkı ve yeni bir bakış açısı sağlamakta, müzik çalışmalarına katılan, yaratan, üreten çocuk kendisi ile gurur duymakta ve başarı duygusunu tatmaktadır. Böylece çocukların kendilerine güvenleri ve öz saygıları artmaktadır. Okulumuzda müzik dersinde hikayeye, dramaya yer verilerek çocukların müzik aletleriyle aktif katıldıkları öğrenme ortamıdır.
Dans
Dans etmek, çocuğun kendini ifade etmesinin alternatif bir yoludur. Çocukların yaptığı dans türü ne olursa olsun, dans etmek çocuğun öz güvenini, duygusal gelişimini ve fiziksel gelişimini destekler.
Spor
İlk çocukluk döneminde, çocukların kas gelişimi dikkat çekici düzeydedir. Kasların gelişimi sonucunda çocuklar yürüme, tırmanma, yakalama, sıçrama gibi motor becerilerde ilerlemeler sergilerler. Dolayısıyla, ilk çocukluk döneminde kaba motor becerilerin gerçekleşmesini sağlayan kaslar, ince motor becerilerin gerçekleşmesini sağlayan kaslara göre daha fazla gelişmiştir. Bu becerilerin gelişmesiyle okul öncesi çocukların hareket düzeyi artar ve çevrelerini daha çok keşfedebilirler. Bu nedenle spor derslerimiz spor salonunda Beden Eğitimi öğretmenimiz tarafından yapılmaktadır. Yılda 2 kez öğrencilerimizin antropometrik ölçümleri yapılmakta ve kayıt altına alınarak gelişimleri takip edilmektedir.
Akıl Oyunları
Akıl oyunları, çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi, yeni yetenekler de kazanırlar. Akıl oyunları çocuklara; çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi öğretir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Okulumuzda akıl oyunlarına büyük önem verilmektedir.
Mutfak Atölyesi
Anaokulu öğrencilerimizin günlük hayatta her yaş grubu ve cinsiyetten bireyin ihtiyaç duyduğu mutfak bilgilerini öğrendiği, el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirdiği öğrenme ortamıdır.