Mod Koleji kendini yenileyen çağdaş kişiye özel eğitim veren butik bir okuldur.

Mod International Özel Eğitim Hizmetleri ve Yatırım AŞ. 2.12.2014 yılında faaliyete başlamış ve kuruculara ait olan arsa üzerine aynı yıl başlanan kampüs inşaatını tamamlayarak 6.10.2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığından Özel Mod Bodrum Anaokulu ruhsatı ile eğitimine başlamıştır . Aynı yıl içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından  0-36 ay çocukların kabulü için Özel Mod Bodrum Kreşi ruhsatı alınmıştır. Bu belge daha sonra 25-66 ay çocukların kabulu için Özel Mod Bodrum Gündüz Bakımevi olarak yenilenmiştir. 3.2.2017 tarihinde Özel Mod Bodrum İlkokulu ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığından alınmıştır.

Mod Koleji  butik okul anlayışı ile  kaliteden taviz vermeden çocukların içinde kaybolmadığı yaratıcı eğitim anlayışı ile hizmetlerine devam etmektedir.

MOD Koleji  anaokulundan başlayarak geniş imkanlarla donatılmış güvenli, mutlu bir ortamda eğitim ve öğrenim vererek uluslararası bakış açısına, birden fazla dile sahip sosyal lider olabilecek bireyler yaratmak için çalışır.

MOD Koleji tecrübelerden ödün vermeden yenilenmeye ve yeniliklere açık toplam faydaların bir araya getirdiği eğitim modellerini benimser ve uygular.

Hedefimiz kendi öğrencileri ile ilkokulda ara sınıf açmadan kendi içerisinde eğitim kalitesinden taviz vermeden büyüyen bir yapı kurmaktır. Bu süreçte öğreten olmaktan çıkarak mentor olma bakışıyla öğrencilerine rehberlik eden ekibimiz ile kendi içeriklerimiz ve kullandığımız öğrenme stratejileri ile başka okullara da ilham veren bir okul olarak  geleceğimiz olan çocuklarımıza en iyi öğrenme ortamını sağlamaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Cevabını bulamadığınız sorular için iletişim kurmanız yeterlidir.

● Okula kayıt ve oryantasyon süreci okul öncesinde nasıldır?

Okul öncesinde kayıt yapıldıktan sonra oryantasyon sürecine başlanır. Sonrasında özellikle sınıf öğretmenlerinden birinin serbest olduğu saate randevu verilir, öğrencimiz ilk gün bir saat okulda kalır. Bu süreçte ebeveynlerden mutlaka biri öğrenciyi bekleme alanında bekler, sonraki günler süreleri ilk gün yaşanılan ya da yaşanmayanlara göre çocuk özelinde planlanır. Tüm oryantasyon süreci öğrenciden öğrenciye değişmekle birlikte 3 ile 5 gün içinde tamamlanır. Bu süreçte rehber öğretmen, müdür yardımcısı ve sınıf öğretmeni öğrenci gözlemlerini oluşturur ve bir hafta sonra tüm gözlemler velimiz ile paylaşılır.

İlkokulda kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler okulumuzda önce bir gün misafir edilir. Gün içerisinde öğrencilerin uyumu, derslere katılımı ve akademik durumu değerlendirilir. Kayıt yaptıracak öğrencimizin rahatlıkla uyumu sağlanabileceği durumlarda kayıt gerçekleşir.

● Okul öncesinde sınıflarda aylara ve yaşlara göre öğrenci dağılımı nasıldır?

Okul öncesi sınıflarında öğrencilerimiz yaş ve ay gruplarına göre ayrıldıktan sonra bilişsel, motor, ince kas, sosyal ve duygusal becerileri öncelikli kriterlerimizdendir.  Sınıf öğretmeni, rehberlik servisi, ilgili müdür yardımcısı ve okul müdüründen oluşan bir komisyon tarafından bu kriterler değerlendirilerek öğrencilere uygun olan yaş grubu belirlenir, yaşıtlarından  ileride ya da geride kalan öğrencilerin bilgisi bu değerlendirmelerden sonra öğrenci velisine iletilir, riskler ve avantajlar aktarılır, ortak karar alındıktan sonra yıl içinde değişim yapılmaz.

İlkokulda MEB uygulamalar geçerlidir.

● Sınıf oluşturma kriterleriniz nelerdir?

Mod Kolejinde öğretmenlerimiz branşlaşma sistemi ile çalıştıkları için sınıf öğretmenleri her sene aynı yaş grubunda kalır. Öğrenciler o yaş düzeyinde bireysel farklılıkları, arkadaş ilişkileri, akademik, sosyal ve duygusal gelişimleri tüm dersler bazında sınıf öğretmeni, rehberlik servisi ilgili müdür yardımcısı ve okul müdüründen oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek, tüm sınıflar homojen olacak şekilde sınıf listeleri oluşturulur. Böylece öğretmen-öğrenci-veli ilişkileri her sene başında yeniden yapılanır. Kurum kültürü tüm öğretmenler tarafından aynı oranda kabul edilip uygulandığı için burada öğretmen değil okul uygulamaları geçerlidir. Yıl içinde öğrenci sınıf değişimleri yapılmaz. Bu konuyla ilgili veli talepleri kabul edilemez.

Bu durum ilkokul ve okul öncesinde aynı şekilde işler.

● Sınıflarda kaç öğretmen vardır?

Okul Öncesi sınıflarımızda iki sınıf rehber öğretmeni (Sınıf Öğretmeni) bulunmaktadır, branş derslerinde sınıf öğretmenlerinden biri mutlaka derse girerek yine iki öğretmen olarak dersler yapılmaktadır.

İlkokul sınıflarımızda her derste tek öğretmen vardır. Ancak bireysel ve grup çalışmaları yapılan derslerde ikinci bir öğretmen girerek öğrencilerle ufak grup çalışmaları ile program ve hedefler doğrultusunda çalışmalar yapılmaktadır.

● Öğrencilerin yemek ve beslenme rutinleri nasıldır?

Öğrencilerimiz sabah kahvaltısı (ilkokulda kahvaltı yerine ufak atıştırmalıklar), öğle yemeği ve ikindi beslenmesi olarak üç öğün beslenmeleri vardır.  Yemek saatlerimiz de okul saatlerimizin bir parçası olarak görmekteyiz. Öğrencilerimizin görgü kurallarına uyarak, temiz, düzenli ve sağlıklı beslenmeleri büyüme ve gelişmelerini etkilediğine inanıyoruz. Bu nedenle yemek saati sırasında önce ve sonra ellerini yıkayarak, güne devam etmelerini istiyoruz. Yemekler sırasında peçete, bıçak ve çatal kullanarak öğrencilerimizin tüm bu konuları alışkanlık haline getirmelerini hedefleriz.

Ayrıca küçük yaşlarda yemek yerken öğrencilere bireysel destek verilerek yeme becerileri geliştirilir. 4-5 yaş gruplarında sözel olarak öğrenciler yönlendirilir.

● Okul dışı etkinlikleriniz nelerdir?

Eğitim Öğretim dönemi başlamadan önce yıl boyunca yapılacak olan gezilerin listesi ve hangi haftalarda yapılacağı okula dönüş gününde velilerimiz ile paylaşılır. Gezi sırasında hava şartlarına bağlı olarak okulun yönlendirmesine göre giyilir. Gezilerle ilgili izinler senelik olarak alınır. Her geziden 3 gün önce bilgilendirme yazısı ile velilerimize hatırlatmalarda bulunulur. Senelik alınan izin dışında öğrencinin herhangi bir nedenle katılmasını istemediğiniz  bir gezi var ise veli sınıf öğretmenini bilgilendirir.

● Eğitim öğrenim hedefleri ve planlamalar nasıl yapılıyor?

Eylül ayından Haziran ayına kadar hazırlanmış yıllık planlarımız doğrultusunda aylık kazanımlarımızı yaş gruplarımıza göre ailelerimize gönderiyoruz, haftalık olarak da her dersin öğretmeni  konuların pekişmesi adına haftalık planlarını ilişkili kazanım ve konuları alarak hazırlar ve uygularlar.

● Okul öncesinde alt ıslatma gibi durumlarda çocuklarla kim ilgileniyor?

Alt ıslatmalarda çocuklarla öğretmenlerimiz birebir ilgilenir, öğrencilerimizin bu durumlardan utanmaması için konuşularak, rahatlatılır.

● Sınıf içerisinde öğrenci gelişimini nasıl takip edebiliriz?

Mod Kolejinde bir öğrencinin bireysel kapasitesi ve hazır bulunuşluğu göz önünde bulundurularak müfredatın belirli bir dönemde öngördüğü ve sınıfta işlenen hedeflerini ne kadar öğrendiğini ve hatırlayabildiğini çeşitli araçlar kullanarak belirlemek amacıyla yapılan çalışmaların tamamı ölçme araçlarıdır.

Okulumuzda süreç değerlendirmesi ve öğrencilerimizin gayreti başarı kadar önemlidir. Okulumuzda ölçme değerlendirmeler;

  • Bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak öğrencinin gayretini ve ne kadar öğrendiğini,
  • Öğrencinin neyi bildiğini / bilmediğini ve bununla bağlantılı olarak öğretmenin neyi öğretmesi gerektiğini,
  • Ölçme aynı zamanda öğretim programını ve öğretmenin performansını değerlendirmek amacıyla kullanılır.

Ölçme değerlendirme araçları olarak;

  • Rubrik ve kontrol listeleri
  • Sınıf çalışmaları (Öğrenci çalışma kâğıtları, çalışma kitapları)
  • Ö&D kağıtları kullanılır. Her eğitim öğretim döneminde 4 tane rapor 2 rutin veli görüşme, her haftada dönüşümlü olarak öğrencinin gelişimini paylaştığımız “Haftanın Değerlendirilmesi” gönderilmektedir.
● Hasta çocuk geldiğinde uygulanan prosedürleriniz nelerdir?

Okulumuzda bir revir hizmeti yoktur. Ancak doktorunuzun verdiği, uygulaması basit ilaçlarınızı (antibiyotikler hariç) yazılı bilgilendirmeniz ile uygulayabiliriz. Özel bir uygulama gerektiren, öğretmenin diğer öğrencilerle çalışmasını engelleyecek bir durum söz konusu olduğunda bu tarz ilaçları uygulamayı kabul edemeyebiliriz.

● Okul ücretine neler dahildir? İndirimler nasıldır?

Eğitim, yemek, kırtasiye dahildir. Okulumuzda kamu indirimi, kardeş indirimi, peşin ödeme ve erken kayıt indirimi yapılmaktadır. Oranları ile ilgili muhasebe bölümü ile görüşmek gerekmektedir.

● Bulaşıcı hastalıklarda nasıl bir önlem alınıyor?

Bitlenme, soğuk algınlığı ve grip, beta virüsü,  zatürree, hepatit A, hepatit B, rota virüs, ishal, bağırsak paraziti enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, çocuk felci, suçiçeği, kızamık, kızamıkçık, kızıl, kabakulak, difteri, tetanos, boğmaca bulaşıcı hastalıklardan bazılarıdır. Bu hastalıklardan biri ya da benzeri öğrencinizde görüldüğü zaman aşağıdaki adımlar okul tarafından uygulanır.

  • Okulda çocuklar toplu halde bulundukları için bulaşıcı hastalıkların görülme ve yayılma hızı daha fazla olabilir. Bulaşıcı hastalık ortaya çıktığında hasta olan öğrenci bulaşıcılık dönemi bitene kadar okula alınmaz.
  • Bulaşıcı hastalık ile karşılaşılan öğrencinin sınıfında bulunan tüm öğrencilerin velilerine bir bilgilendirme yazısı gönderilir.
● Öğrenci servisleriniz var mıdır? Uygulamaları nasıldır?

Belirli güzergahlar içinde okul servisimiz bulunmaktadır, bu güzergahlar sene başında velilerimizden gelen taleplerdeki yoğunluk oranında belirlenir. Servis ile ilgili uygulamalarımıza tüm velilerimizin uyması beklenir. Bu uygulamalar; sabah gelişlerde öğrenciler servis şirketinin belirttiği saatten üç (3) dakika önce bekleme noktasında hazır bulunur. Öğrenci iki (2) dakika beklendikten sonra servis hareket eder. Çocuklarımızın uzun süreler servislerde kalmaması için bu uygulamaya tüm velilerimizin uyması çok önemlidir. Öğrenciler kendilerine tahsis edilen servislerde ve koltuklarda yolculuk eder. Yolculuk esnasında koltuk değiştirilmez, yerinden kalkılmaz, emniyet kemeri çıkarılmaz.